Samen trappen tegen kindhuwelijken

Dit is de actie van Bas Bijlsma

( Lid van team: Bas & Ellemieke )

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (7%)

Sinds enkele jaren zijn wij trotse sponsoren van Plan. De manier waarop Plan hulp biedt om de armste gemeenschappen van binnenuit te leren hoe ze zichzelf kunnen verbeteren heeft me altijd al aangeproken. Plan schuwt moeilijke onderwerpen als ondervoeding, sexueel geweld en kindhuwelijken daarbij niet. En zet bijvoorbeeld mensen in die deze narigheid zelf hebben ervaren om vervolgens de nieuwe generaties hiervoor te behoeden. Het is belangrijk om mensen een keuze te geven.

 

Door opleidingen te geven op het gebied van boekhouden, presentaties, communicatie en samenwerking krijgen de mensen meer mogelijkheden om voor hun gezin en familie te zorgen. Met name voor meisjes is het een belangrijke manier om zelfstandigheid en meer zelfwaarde te bereiken. Zij kunnen deze lessen weer doorgeven aan hun kinderen. Zo hoop ik dat we samen de armoedespiraal kunnen doorbreken.

 

Op het laatste moment heeft (vooral) mijn lieve Ellemieke me overtuigd dat ik meer kan doen dan aan de zijlijn staan van haar campagne. Ik neem de uitdaging samen met haar aan, en we gaan daarom samen trappen tegen kindhuwelijken.

 

Mijn pagina zal door dit late moment wat leeg aanvoelen, bezoek daarom ook vooral de actie pagina van Ellemieke!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 25 19-09-2019 | 13:10
€ 25 17-09-2019 | 21:30
€ 25 11-09-2019 | 17:25
€ 20 11-09-2019 | 16:31
€ 25 11-09-2019 | 10:06