Samen trappen tegen kindhuwelijken

Bas Bijlsma

( Lid van team: Bas & Ellemieke )

Qr
van totaal € 4.000 (7%)

Sinds enkele jaren zijn wij trotse sponsoren van Plan. De manier waarop Plan hulp biedt om de armste gemeenschappen van binnenuit te leren hoe ze zichzelf kunnen verbeteren heeft me altijd al aangeproken. Plan schuwt moeilijke onderwerpen als ondervoeding, sexueel geweld en kindhuwelijken daarbij niet. En zet bijvoorbeeld mensen in die deze narigheid zelf hebben ervaren om vervolgens de nieuwe generaties hiervoor te behoeden. Het is belangrijk om mensen een keuze te geven.

 

Door opleidingen te geven op het gebied van boekhouden, presentaties, communicatie en samenwerking krijgen de mensen meer mogelijkheden om voor hun gezin en familie te zorgen. Met name voor meisjes is het een belangrijke manier om zelfstandigheid en meer zelfwaarde te bereiken. Zij kunnen deze lessen weer doorgeven aan hun kinderen. Zo hoop ik dat we samen de armoedespiraal kunnen doorbreken.

 

Op het laatste moment heeft (vooral) mijn lieve Ellemieke me overtuigd dat ik meer kan doen dan aan de zijlijn staan van haar campagne. Ik neem de uitdaging samen met haar aan, en we gaan daarom samen trappen tegen kindhuwelijken.

 

Mijn pagina zal door dit late moment wat leeg aanvoelen, bezoek daarom ook vooral de actie pagina van Ellemieke!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 19-09-2019 | 13:10
€ 25 17-09-2019 | 21:30
€ 25 11-09-2019 | 17:25
€ 20 11-09-2019 | 16:31
€ 25 11-09-2019 | 10:06
Bekijk alle

Dat was het dan alweer

04-11-2019 | 07:00  Door Ellemieke   Dit laatste stukje schrijf ik zittend op de bank in thuis. Wat is de tijd ongelofelijk snel gegaan! Toen ik mij in juni 2018 inschreef leek dit nieuwe avontuur nog zo ver weg. De grootste uitdaging leek om ook dit keer weer €4000 aan sponsorgeld op te halen. Gelukkig had ik al ruim voor mijn inschrijving contact opgenomen met verschillende supermarkten waardoor ik verschillende statiegeldacties op stapel had staan, en makkelijke manier om (hopelijk) een goed bedrag in te zamelen. Verder was het nadenken over andere manieren om weer voldoende fondsen te werven. Gelukkig hebben mijn ouders ons gesteund met een prachtige donatie, en ook Ros Grondmechanica was weer zo gul om te doneren. Daarnaast heeft onze plaatselijke opticien ook weer een duit in het zakje gedaan. Echt mooi om te zien dat zij mij ook deze keer weer wilden steunen. Daarnaast hebben mijn hondenoppasservice en de verkoop van spullen via Marktplaats een goed bedrag opgeleverd. Dus aan iedereen die gedoneerd heeft, hetzij geld, of spullen om te verkopen, hartelijk dank! Zonder jullie had ik het niet kunnen doen.   Bas was zo lief om een spinfiets voor mij te kopen, zodat er ook in de wintermaanden getraind kon worden. Eerlijkheid gebiedt te melden dat Bas in die maanden vaker op de spinfiets heeft gezeten dan ik 😳. Toen het weer weer wat mooier werd ben ik weer begonnen met mijn trainingsrondjes. Omdat ik alleen fietsen wat saai vond kocht Bas ook een fiets zodat wij samen konden fietsen. Langzaam aan werden wij (en vooral Bas) steeds beter. Toen Bas begin september zei dat hij wel dacht dat hij ook zou kunnen fietsen in Vietnam zag ik mijn kans schoon, en belde naar Plan om te vragen of Bas ook mee kon, met de aanbieding die mij bij inschrijven door een oud-medewerkster was gedaan. Gelukkig was dit OK, en kon en was er ook voldoende plek bij transfers en accommodates. En zo waren Bas en ik opeens een team.. Onze dank aan Plan Internationaal Nederland, For All Reasons en Spice Roads in Vietnam is groot.   Op dinsdag 22 oktober stapten Bas en ik samen met nog 4 anderen op het vliegtuig naar Hanoi om samen dit Cycle avontuur aan te gaan.   Wat ooit zover weg leek, is veel te snel voorbij gegaan. Het was weer een onvergetelijke reis. Vietnam is een adembenemend mooi land, met prachtige mooie en vriendelijke mensen. Een vooral de geweldige sfeer in de groep, altijd vrolijk, en positief. Mensen steunden elkaar, en voor de laatste binnenkomers tijdens de fietstochten werd harder gejuicht dan voor de eerste. Dus ook aan onze mede Cyclist hartelijk dank! Deze reis is voorbij gevlogen, soms wat gehuild, maar vooral heel veel gelachen, vrolijkheid grappen en motivatie.   Het was wederom een prachtig en onvergetelijk avontuur waarin je jezelf leert kennen, boven jezelf uitstijgt, en leert dat je veel meer kan dan je zelf denkt.
Lees meer