Caroline, sportief en betrokken

Caroline van Dijk
Qr
van totaal € 4.000 (50%)

Op 9 oktober vertrek ik naar Vietnam, naar de meest noordelijke provincie bij de Chinese grens. Daarvandaan ga ik op de fiets een tocht maken van 7 dagen met 20 andere deelnemers, door bergachtig gebied, om verschillende dorpjes te bezoeken waar Plan Nederland projecten opgezet heeft om de positie van meisjes te verbeteren.

Mijn doel is om 4.000 euro sponsorgeld op te halen voor deze projecten. De projecten van Pan hebben tot doel, om meisjes over de hele wereld een beter leven te geven. Elke 2 seconden wordt er momenteel een meisje ergens in de wereld gedwongen om te trouwen, terwijl ze zelf nog maar een kind is. Vaak met een veel oudere man.

44% van de meisjes in afgelegen gebieden in Vietnam trouwt nog voordat ze 18 jaar oud zijn. Een kindhuwelijk heeft een vernietigend effect op het leven van meisjes: ze moeten meestal van school, zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog niet klaar voor is. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere wetgeving en voor handhaving van de wet. Ook zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.

Regelmatig verdwijnt er ook een meisje in de afgelegen gebieden in Noord Vietnam. Amper 13 jaar worden ze ontvoerd om als bruid verkocht te worden in China. 

Vorig jaar ben ik naar Zambia geweest. Daar heb ik een tocht van 600 km gemaakt en verschillende projecten bezocht tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. En in juni is mijn dochter Lara naar Malawi geweest om met eigen ogen de dorpen te zien en de meisjes te spreken over hun toekomstplannen en mogelijkheden. Zij was al even onder de indruk als ikzelf.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 50 28-11-2018 | 11:20
€ 50 09-10-2018 | 18:47
€ 1.160 02-10-2018 | 07:10
€ 40 30-09-2018 | 18:27
€ 25 30-09-2018 | 15:53