Een goed Plan tegen kindhuwelijken

Gerard Opheij
Qr
van totaal € 4.000 (146%)

 

Helpt u mee kindhuwelijken de wereld uit te trappen?

 

Van 6 tot 16 november fiets ik 400km door Vietnam voor het goede doel Plan International Nederland. Hopelijk kunt u mij helpen om mijn sponsordoel van 4000 euro te halen!

Dit project heeft me gegrepen door de persoonlijke verhalen over meisjes in Vietnam die op jonge leeftijd uitgehuwelijkt werden, moesten trouwen en op veel te jonge leeftijd kinderen kregen. Ik kan me niet voorstellen dat mijn dochter van 13 jaar dit zou moeten overkomen. Tegelijk besef ik daarbij dat wij in Nederland in de gelukkige positie zijn om hierover vrije keuzes te maken en niet gedwongen worden door onze cultuur, onze economische situatie of door onwetendheid. Tijdens het fietsen hoop ik met eigen ogen te zien hoe de gesponsorde projecten van Plan het verschil maken in Vietnam.

Wat gebeurt er met uw geld?

De opbrengst van Cycle for Plan Vietnam wordt geinvesteerd in programma’s tegen kindhuwelijken. 44% van de meisjes in afgelegen gebieden in Vietnam trouwt voordat ze 18 jaar oud zijn. Een kindhuwelijk heeft een vernietigend effect op het leven van meisjes: ze moeten meestal van school, zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog niet klaar voor is. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere wetgeving en handhaving van de wet. Daarnaast zorgt Plan er voor dat meisjes seksuele voorlichting krijgen en meer weten over de gevolgen van een zwangerschap.

Wat is Cycle for Plan?

Cycle for Plan is een gesponsorde fietstocht georganiseerd door de ontwikkelingsorganisatie Plan International Nederland. Deze tocht is een uitdagende fietstocht door een uniek gebied. Om deel te nemen halen alle deelnemers minimaal 4000 euro aan sponsorgeld op. De Vietnam editie van de Cycle for Plan vindt plaats in het noorden van Vietnam en we fietsen over steile bergpassen en komen langs traditionele dorpen. Onderweg bezoeken we onder andere projecten tegen kindhuwelijken.

U kunt dit project steunen door mij te sponsoren, zodat we samen kindhuwelijken de wereld uit trappen!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 1.070 30-10-2019 | 00:15 Dankzij alle lieve donaties op de praktijk, de verkoop van de kaarten en de bidons, de bijdragen van patiënten, de giften voor de rijbewijskeuringen!! Hartelijke dank iedereen voor de geweldige steun.
€ 50 29-10-2019 | 18:20
€ 500 29-10-2019 | 11:58
€ 50 23-10-2019 | 10:23 Mooi mens ben je Gerard... geniet van de reis!
€ 25 22-10-2019 | 17:27 Prima doel. En we steunen uiteraard graag onze eigen huisarts.