Fietsen voor een betere toekomst voor meisjes in Vietnam!

Marleen Swart
Qr
van totaal € 4.000 (102%)

Fietsen tègen kindhuwelijken en vóór een betere toekomst!

In oktober 2019 ga ik een grote sportieve uitdaging aan en fiets ik met ‘Cycle for Plan’ in de bergen van Vietnam tegen kindhuwelijken.

7 dagen | 400 kilometer | 7.000 meter hoogteverschil | bergpassen

Waarom?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan een beter leven van de meisjes in Vietnam. Ik heb het geluk om in Nederland te zijn geboren waar ik recht heb op onderwijs. Hierdoor kan ik mijzelf onderhouden en mijn eigen keuzes maken. 

Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken voor ze achttien zijn. Eén op de negen kindbruiden is zelfs jonger dan vijftien. Een kindhuwelijk vernielt in één klap een onbezorgde jeugd én de toekomst van miljoenen meisjes. 

Geen kansen

Kindhuwelijken zijn het meest ernstige probleem voor meisjes in de afgelegen gebieden in Noord Vietnam. 44 % van de meisjes trouwt daar voor hun 18e jaar. De bevolking in deze provincies bestaat voornamelijk uit etnische minderheden die behoren tot de armste en meest achtergestelde groepen van Vietnam. Hun armoede en het ontbreken van kansen zijn belangrijke oorzaken van kindhuwelijken.

Meisjes naar school

Door mij te steunen in mijn actie voor Cycle for Plan, kan Plan International Nederland strijden tegen kindhuwelijken. Dit doet Plan door bewustwording, bescherming tegen geweld, lobby en scholing. Plan werkt er aan om onderwijsdrempels voor meisjes weg te nemen omdat onderwijs meisjes bewust maakt van hun rechten en hun kans vergroot op het vinden van werk waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Plan onderhandelt zodat ook getrouwde meisjes naar school kunnen en organiseert kortlopend inhaalonderwijs, waarmee meisjes hun diploma kunnen halen. Plan zet meisjesclubs op, waarin zij leren over hun rechten, de mogelijkheden voor de toekomst, sociale vaardigheden, seksuele voorlichting en de gevolgen van een kindhuwelijk.

Jouw hulp!

Mensen die mij kennen weten dat ik van uitdagingen hou en actie ondernemen. Dit ga ik dus ook voor Plan doen!

Om mijn steentje bij te dragen heb ik minimaal € 4.000,- nodig. Ik ga heel hard trappen! Wil jij mij steunen?

Wat gebeurt er met je geld?

Om mijn steentje bij te dragen ben ik op zoek naar sponsors.
Wil jij me helpen?
Het doel is om minimaal € 4000,- sponsorgeld mee te nemen. Hiervan komt € 3000,- ten goede van verschillende projecten die ik zelf ook zal bezoeken en € 1000,-wordt gebruikt om een meisje en haar gemeenschap drie jaar te sponsoren.
Elke inleg is van harte welkom!
De kosten die ik zelf maak om deze reis te realiseren, staan hier los van.   

Een donatie kan je overmaken via onderstaande knop.

Als je als bedrijf mij wilt sponsoren dan kan dat natuurlijk ook! Ik heb een aantal promotiepakketten samengesteld waarbij het logo van het bedrijf op mijn shirt komt te staan. Er worden onderweg veel foto’s en video’s gemaakt die volop worden gedeeld via de sociale media. Neem voor meer informatie contact met mij op via 06-48377350 of marleenswart@hotmail.com

 

Namens de meisjes in Vietnam, bedankt!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 35 01-11-2019 | 10:51
€ 25 29-10-2019 | 16:59
€ 25 13-10-2019 | 22:22 Succes Marleen!
€ 50 13-10-2019 | 13:18
€ 15 13-10-2019 | 04:54