Cycle for Plan. Help mee kindhuwelijken de wereld uit te trappen !!!!

Peter de Bakker
van totaal € 13.500 (102%)

Een...twee... Elke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Wereldwijd worden elk jaar vijftien miljoen meisjes slachtoffer van kindhuwelijken, vaak met levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen deze meisjes wel vergeten en ze hebben veel te maken met huiselijk geweld. Zonder opleiding of de kans op een eigen inkomen zijn ze totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Meisjes die te jong trouwen krijgen vaak baby's wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Ze lopen grote gezondheidsrisico's. 

Ik fiets mee met cycle for Plan Vietnam. Help mee kindhuwelijken de wereld uit te trappen !!!!

 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 17-11-2019 | 11:49
€ 30 15-11-2019 | 09:46
€ 25 12-11-2019 | 20:56 Goed initiatief en hard nodig, dus trap ze!
€ 25 07-11-2019 | 11:50
€ 15 06-11-2019 | 20:50
Bekijk alle

Fietsdag 7 met hoofdsponsor NH1816 verzekeringen

05-12-2019 | 20:19  Vandaag (donderdag 14-11-2019) fietsdag 7 de grote dag van deze reis. The grand finale de laatste etappe waar we 50 kilometer gaan afleggen. Opstaan in het prachtige eco lodge complex om vervolgens met eigen ogen mee te mogen maken waar deze fietstocht voor bedoelt is. We gaan de regio bezoeken waar ze strijden tegen het kindhuwelijken. We beginnen met 17 km te fietsen richting Chien Pho, om zo fietsend te verwelkomen door de kinderen, de ouders en de hulpverleners waar ik zelf heb mogen zien hoe in dit gebied hard word gevochten om het kindhuwelijken in deze gebieden te minimaliseren. Het was indrukwekkend om te mogen zien, hoe deze kinderen al op jonge leeftijd voorlichting krijgen met deze problematiek van het kindhuwelijken om deze kinderen bewust te maken met het feit dat ze later in de toekomst eigen keuzes mogen maken om zo sterker de maatschappij in te kunnen gaan. Zeker ook ouders worden hier in begeleid en krijgen hulp van onder andere "jullie"  om niet in de keuze te hoeven komen om afstand te doen van hun kinderen op zeer jonge leeftijd. Het doel is om deze kinderen zelfstandig een betere toekomst te bieden om zo het kindhuwelijken de wereld uit te krijgen. Het was ver uit de mooiste dag met velen indrukken om mee te mogen maken waar wij het met zijn alle het voor gedaan hebben.      
Lees meer